Lhasa Apso Club Nederland de eerste Lhasa Apso Club in Nederland erkend door de Raad van Beheer,

 

Start

Nieuws

Bestuur & contact
Ereleden
Clubinformatie
Evenementen
Fokkers
 Fokreglement
Gezondheid
Foto's   Foto Archief
Lhasa Apso ras
Rasstandaard
Pupinformatie
Pups beschikbaar
Links & Sponsors
English
  

Nieuws

Inschrijving voor De gezellige dag met Barbeque te Diever op 2 september is open

  https://www.lhasaapsoclub.nl/inschrijvendiever.htm

 

Een succesvolle, gezellige en leuke Dag van de Hond 27 mei 2018!


Een succesvol eerste keurmeesters rasexamen (2018) georganiseerd door de Lhasa Apso Club Nederland!

Namens het bestuur van de Lhasa Apso Club Nederland willen wij alle eigenaren die hun honden beschikbaar   hebben gesteld voor het keurmeesters examen Lhasa Apso van harte bedanken. ook dank aan Mevrouw José Zijlmans en de Heer . Pieter Burema voor hun medewerking aan het opleidings traject en hun inzet hiervoor.

 
Onze felicitaties aan alle geslaagden;
Mevr. M. ten Cate.
Mevr. W van Oosten.
Dhr. F.L. van Tatenhove tevens rasspecialist, Voorzitter Lhasa Apso Club Nederland.
Dhr. H.Hoenderken.

Mevrouw José Zijlmans en de Heer . Pieter Burema met ons ERE-lid Sylvia

 

 


inschrijven voor het evenement Dag vd Hond met luxe High Tea op zondag 27 mei

             klik hier

 


 • IMPRESSIE VAN DE GEZELLIGE

 • Wandeling met luxe High Tea op Zondag 25 februari 2018 te Diever KLIK HIER

 • Beste allemaal,

  Tijdens de Algemene leden Vergadering 18 februari 2018, zijn er 21 nieuwe bestuursleden gekozen.Wij heten de nieuw gekozen bestuursleden Rita de Witte en Anoek Geleedst welkom in het bestuur. Rita gaat de komende tijd zich richten op de nieuwsbrieven en ondersteuning evenementen en Anoek gaat het Secretariaat op zich nemen samen met Adrie.
  Van harte welkom!

 


 •  

 • De evenementen kalender voor 2018 is zo goed als geregeld;

  neem uw agenda erbij en u kunt noteren;

  18 Algemene Ledenvergadering te Axel.
  25 februari 2018 wandeling en Luxe High Tea te Diever
  27 mei 2018 Dag vd Hond Breskens
  4 september 2018 BBQ en gezellig samenzijn te Diever
  27 oktober 2018 Clubdag.

 • Ook dit jaar doen wij weer mee met de Dag van de Hond


 • De opleidingsavonden voor het rasexamen Lhasa Apso dat plaatsvindt op 21 april 2018 zijn op 31 januari 2018 en 14 maart om 19.30 uur;
  Dierenkliniek Verwijscentrum Pietersberg
  Pietersbergseweg 14
  6862 BV Oosterbeek
 • Dit examen wordt in samenwerking georganiseerd met de EGCN rasvereniging.


 • Inschrijven voor de wandeling met luxe High Tea op zondag 25 februari 2018 te Diever is open! klik hier

 • Voor deze dag verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Dolsummerweg (tegenover camping Midzomer) in Diever


 • voor uw agenda 2018 kunt u de onderstaande datums noteren;

  - Algemene ledenvergadering wordt gehouden 18 februari uitnodiging is reeds verstuurd.

  - Dag van de Hond zondag 27 mei 2018 met als thema ‘Sport & Spel' Te Breskens in het Paviljoen BAZ zoals voorheen.

  - Gezellige BBQ op het landgoed van Peter en Wenda Verkuyl te Diever op zondag 2 september.

  - Clubdag juiste datum wordt nog bekend gemaakt planning is oktober 2018.
   

 

 

 

 


 • Beste leden onze Club wordt weer vermeld in de nieuwsbrief van de Raad van Beheer klik hier en u kunt de Raadar downloaden >>Raadar December 2017<<


 • Beste leden in de ledensectie vindt u de december nieuwsbrief zie uw email

 • impressie van de super geslaagde Clubdag zie evenementen

 • De Lhasa Apso Club Nederland wordt weer vermeld in het maandelijkse online magazine van de Raad van Beheer

 • met een artikel over het 50 jaar jubileum te weten de eerste nestjes Lhasa Apso's in Nederland.

 • >>Klik hier om het artikel te lezen<<


 

 • Beste allemaal,

 • Clubdag 19 november 2017


 • Adrie Oosterling , Peter Ploegaert en ondergetekende zijn blij met het grote aantal inschrijvingen. Het bestuur heeft een paar mooie verrassingen voor de deelnemers.


 • Deze Lhasa Apso dag wordt een unieke dag in de geschiedenis van ons ras, en staat niet alleen in het teken van op een leuke manier bezig zijn met je hond, maar wij gaan ook laten zien wat een Lhasa eigenlijk voor hond is!


 • Wij zijn blij dat er meerdere keurmeesters aanwezig zullen zijn die op deze manier kennis gaan maken met ons ras.


 • De ontspannen sfeer en gemoedelijke omgang met elkaar en het genieten van onze prachtige honden zal deze dag, ook weer een mooie herinnering blijven.
  inschrijving is gesloten!


 •  


 • Met vriendelijke groet,
  Frank Van Tatenhove

 • 10 september 2017

 • We hebben weer een evenement georganiseerd voor u, dit keer op zondag 10 september 2017 waar wij jullie graag voor willen uitnodigen.  Waar;

  * Groede podium te Groede; Verrassend veel groen met speel- en infopark direct achter de kust in de Groese Polders. De bunkers en vele looppaden maken het extra spannend. Het park heeft mogelijkheden waar onze Lhasa’s los mogen lopen. Wij zouden het leuk vinden om hier met jullie te gaan wandelen en de hondjes te laten spelen.

 • voor onze leden zie uitnodiging per email.

 •  

 •  

 • 19 november wordt een complete Lhasa Apso happening met een keuring, een zeer gedetailleerde voordracht over de Lhasa Apso in Nederland en de evolutie van ons ras voor de leden en keurmeesters, sport en spel met onze Lhasas en nog heel veel meer! dit evenement zal worden gehouden op het terrein van de Kynologenclub ZVKC te Axel. Keurmeesters en aspirant keurmeesters van de Lhasa Apso worden uitgenodigd.
  Wij beschikken over het hele terrein, een grote hal en de kantine met keuken!
  U kunt zelfs met de camper /caravan komen! Hotels zijn nabij.
   
  Voor verdere informatie over het programma op deze dag, die zeker voor (aspirant) keurmeesters interessant zal zijn!
  Keurmeesters examen voor de Lhasa Apso wordt georganiseerd op 21 april 2018

 

 

 • BELANGRIJKE INFO VOOR HONDEN EIGENAREN:
  Nogmaals ter info:


 • OVERVERHITTING DOOR EEN DIKKE VACHT?
  Er bestaat veel onwetendheid over hyperthermie, of oververhitting bij dieren. In veel gevallen worden vachten afgeschoren, uitgedund of van de onderwol ontdaan.Ik wil graag een lans breken voor het behoud van een intacte vacht...Ik hoop dat dit onderbouwende verhaal duidelijk is voor professionele vachtverzorgers èn voor eigenaren...
  Het lichaam van de hond moet een constante temperatuur houden, 38 tot 39 graden, afhankelijk van de grootte van het dier. De dekharen, de onderwol, de huid en de onderhuid (met vetcellen) vormen samen de isolerende factor. In elk seizoen moet de lichaamstemperatuur constant blijven. Dat geldt dus zowel voor buiten wandelen bij --15 als voor de kachel met +25 graden Celsius.
  En in de zomer; liggend in de zon of op een tochtend hoekje op het terras, binnenin het hondenlijf blijft het steeds 38 tot 39.
  De vacht is 'slechts' een onderdeel van de isolatie, maar wel een heel belangrijk deel.
  Denk eens aan je thermoskan, die bij het schaatsen de chocolademelk warm houdt en 's zomers de limonade koel. Zou je die dranken in een gewone, enkelwandige fles doen dan koelde je chocolademelk af en werd de limonade warm. De dikte van de wand, en dan vooral de isolerende luchtlaag ertussen, is dus duidelijk van belang. Die luchtlaag is in ruime mate aanwezig tussen de haren, en dan met name in de onderwol in de vacht.
  Bovendien werkt de vacht als een parasol, zodat de zonnestraling niet direct de zongevoelige huid bereiken kan. Zonverbranding door UV-B straling, en DNA-schade door UV-B straling wordt door een intacte, gepigmenteerde vacht tegengegaan. (Zeer kortharige en wit/lichtgetinte dieren zijn dus extra gevoelig).
  Vergelijk de werking van de thermoskan maar weer eens als deze in de badtas tussen de handdoeken zit of juist pal in de zon staat...
  BONTJAS...?
  Helaas wordt de vacht van huisdieren ten onrechte als een extra bontjas gezien, maar die vergelijking gaat niet op.


 • Natuurlijk, als wij in de zomer een bontjas (huid èn ondervacht èn bovenharen van een pelsdier !) dragen krijgen we het ongelooflijk heet. Maar wij hebben een ander regulatiesysteem.
  Als mensen in een 'te warme' omgeving zijn ( +25 graden) of zelf warmte-overschot creëeren door inspanning wil ons lichaam die warmte kwijt. De bloedvaten verwijden zich (de huidhaarvaten kleuren je vel dan rood) zodat het bloed warmte kan afgeven aan de koelere omgeving. Bovendien voeren exocriene (op de huid uitmondende ) zweetklieren lichaamsvocht af. Daarbij verlaat niet alleen vocht maar ook warmte het lichaam. En nog mooier is dat dat vocht verdampt op de huid, wat ook weer verkoeling geeft.
  Dit systeem werkt niet bij pelsdieren. Hun zweetkliertjes, uitmondend in de haarzakjes hebben een functie om huid en haar in conditie te houden (samen met talgkliertjes) maar met warmte-afvoer heeft dat niet van doen. De exocriene kliertjes in de voetzooltjes zijn vooral bedoeld om geursporen achter te laten, daarom vindt een opgejaagde, gevluchte hond jou en de auto terug in het bos. Zo'n klein oppervlak bergt te weinig zweetklieren om een heel hondenlijf af te koelen.
  De voeten in een bak koud water zetten heeft weinig zin. De bloedvaten in de onderpoten zullen zich dan toeknijpen, zoals dat gebeurt in sneeuw...
  GEEF DE HOND ZIJN ZIN...
  Wat is dan wel de manier om met een volbehaard huisdier de zomer veilig door te komen?
  Laten we eens kijken wat het beestje zelf doet...
  Allereerst valt het op dat een hond al snel gaat hijgen, zowel bij inspanning als in een warmere omgeving. Het is een mechanisme waarbij de warmte via de ademhaling aan de omgeving wordt afgegeven. Tegelijkertijd haalt het dier daarmee koelere omgevingslucht binnen, een heel efficient systeem dus. Dat is niet zielig, maar wij raken geattendeerd, bezorgd of misschien zelfs geïrriteerd door dit gehijg. Maar laat hem gewoon hijgen, en beklaag hem niet. De extra aandacht die hij ermee krijgt maakt dat hij graag in jouw buurt komt hijgen. Je beloont hem er immers voor met een vriendelijk woord of gebaar.
  Een extra manier om warmte af te voeren is plat op de buik op een koele ondergrond te gaan liggen. De bloedvaten in de schaarsbehaarde oksels en liezen zijn verwijd zodat de verhoogde bloedtoevoer langs die weg veel warmte aan de koude ondergrond kan afgeven. Na een tijdje staat de hond dan op, neemt misschien een slok water (met hijgen verliest hij vocht) en ploft iets verderop neer op een nieuwe koele ligplaats, de vorige is immers verwarmd geraakt. 'Hij weet niet waar hij het zoeken moet'? Hij weet het juist dónders goed!
  Het bioritme van de huishond heeft zich behoorlijk aangepast aan ons leefschema. Tijdens warmere perioden moeten we dit toch liever laten varen. Plan wandelingen in de randen van de dag, blijf tussen 12 en 3 uur 's middags uit de (dan sterke) zon en àls er al gespeeld of getraind moet worden (?) doe het dan als 's avonds de koelte invalt. Heel veel honden zijn zonaanbidders en je snapt soms niet hoe ze het in de blakerende zon uithouden. Zolang het een gezond dier betreft hoeft dit geen bezwaar te zijn. De koudere ondergrond vormt meestal net de tegenhanger van de hete zon, zodat de lichaamstemperatuur in balans blijft. Voor honden met artrose kan lang op een te koude ondergrond stijfheid opleveren. Overleg dan met de dierenarts of medicatie mogelijk is.


 • Wees je er wel van bewust dat een dunne of getrimde vacht, zeker met weinig tot geen pigment, zonnestraling doorlaten. Het dier zelf heeft daar geen weet van en kan verbrandingen en erger oplopen. Ook (niet tot) matig gepigmenteerde, kortbehaarde oren en snuiten van 'normale vachten' zijn gevoelig voor zonnebrand en uiteindelijk voor huidtumoren. Laat de zonliefhebbers gewoon niet buiten tussen 12 en 3 uur 's middags.
  Samengevat...laat een hond lekker hijgen, sta hem toe de koelste plek op te zoeken en neem hem niet mee op wandelingen. Laat hem niet werken of in een kleinere ruimte achter. Kortom, laat hem lekker lui zomervakantie houden. Is hij van een erg actief type, dwing hem dan tot rust en laat de bal thuis.
  Maar laat zijn onmisbare, huidbeschermende vacht zoveel mogelijk met rust. Voor honden met vachten die getrimd moeten worden is het belangrijk een vachtlengte van zeker anderhalve, bij lichte dieren zelfs meer centimeter, te sparen. Een verstandige trimmer weet ervan.
  Verspreid dit bericht gerust....Een fijne zomer gewenst.
  Jet en Wim Bijen
  Praktijk voor Huid en Vacht - Verstand van Vacht en huid

 • Beste leden van de Lhasa Apso Club Nederland,

  Hartelijk dank voor de massale inschrijving op de evenementen Dag vd Hond!

  Hierbij het ontvangst en tijdschema;

  1. Pannenkoeken Paviljoen Cruquius

  11.30 uur ontvangst met koffie / thee met iets lekkers
  na deze versnapering gaan we een wandeling maken.

  Om 13.00 uur start van de high tea.

  U kunt gratis parkeren bij het Pannenkoeken Paviljoen, Kruisweg 1625, 2142 LC Cruquius


  2. Breskens aan Zee, BAZ,

  Om 11.00 uur ontvangst op de parking nabij het BAZ waar wij eerst met jullie gaan strandwandelen, daarna gaan wij met zijn allen peuzelen in het restaurant.
  De auto kan hier gratis geparkeerd worden; BAZ, Promenade 2, 4511 Breskens.
  Dichtbij de vissershaven van Breskens.


  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur en evenementen commissie

  Wenda Verkuyl, Adrie Oosterling, Peter Ploegaert en Frank van Tatenhove

  Lhasa Apso Club Nederland
   

 • Beste leden van de Lhasa Apso Club Nederland,

  Noteer in uw agenda: 10 september en 19 november 2017

  10 september wordt er een evenement georganiseerd op het mooie Groede domein in een schitterende omgeving het programma volgt.

  19 november wordt een complete Lhasa Apso happening met een keuring, een zeer gedetailleerde voordracht over de Lhasa Apso in Nederland en de evolutie van ons ras voor de leden en keurmeesters, sport en spel met onze Lhasas en nog heel veel meer! dit evenement zal worden gehouden op het terrein van de Kynologenclub ZVKC te Axel. Keurmeesters en aspirant keurmeesters van de Lhasa Apso worden uitgenodigd.
  Wij beschikken over het hele terrein, een grote hal en de kantine met keuken!
  U kunt zelfs met de camper /caravan komen! Hotels zijn nabij.
   
  Voor verdere informatie over het programma op deze dag, die zeker voor (aspirant) keurmeesters interessant zal zijn!
   

 • namens Bestuur

  Met vriendelijke groet,

  Frank, Adrie en Peter
   

 • Nieuwe penningmeester, met ingang van de ALV 26 maart 2017 is Dhr Peter Ploeggaert gekozen als penningmeester, hij volgt Marion Lohman op en wij bedanken Marion voor haar bijdragen aan onze vereniging.

 • Planning onder voorbehoud 10 september evenement te Groede

 • 21 mei 2017 Dag van de Hond

 • Dag van de Hond'. ook in 2017 doet de Lhasa Apso Club Nederland weer mee, en ook weer op 2 locaties. Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenaren terecht voor informatie. Ieder jaar bezoeken vele duizenden bezoekers een of meer locaties. Dit jaar is de Dag van de Hond op zondag 21 mei 2017 met het thema 'Kind & Hond'.

 • We hebben weer 2 prachtige evenementen georganiseerd Dag van de Hond op zondag 21 mei 2017 waar wij jullie graag voor uitnodigen.

  * De Groene Weelde is een mooi natuurgebied tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen waar onze Lhasa’s los mogen lopen. Wij zouden het leuk vinden om hier met jullie te gaan wandelen.
  Om 11.00 uur ontvangen wij jullie graag met koffie en iets lekkers bij het Pannenkoeken Paviljoen.

  * Breskens aan Zee, BAZ, aan het strand nabij Breskens, lekker wandelen met onze Lhasa Apso's, ook hier bent u van harte welkom.
  Om 11.00 uur ontvangst op de parking nabij het BAZ waar wij eerst met jullie gaan strandwandelen, daarna gaan wij met zijn allen peuzelen in het restaurant. De auto kan hier gratis geparkeerd worden (Promenade 2 4511 te Breskens. Dichtbij de vissershaven van Breskens).
  Dag van de Hond Zondag 21 mei 2017

  Om 13.00 uur staat er een drankje en uitgebreide high tea van vis gerechten voor ons klaar; Garnalen kroket-soepje-cocktailtje, Oester, etc en zoete lekkernijen na.

  Kosten voor beide evenementen zijn: €27,00 per persoon, extra drankjes voor eigen rekening, inschrijven door het bedrag x aantal personen over te maken op de clubrekening, onder vermelding van:
  Dag Hond Cruquius of Dag Hond Breskens
  Regiobank NL22 RBRB 0898574560
  Lhasa Apso Club Nederland te Kloosterzande


 • Niet leden die willen meedoen deze Dag vd Hond dienen per email contact op te nemen en daarvoor geld een ander tarief!
   

 • Aanmelden graag voor 5 mei per email info@lhasaapsoclub.nl Wij verheugen ons erop jullie weer te zien! Met vriendelijke groet,
  namens Bestuur en evenementen commissie Frank van Tatenhove, voorzitter Breskens en Cruquius

 • 26 maart 2017 ALV te Axel in de kantine van de ZVKC.

 • uitnodigingen en agenda zijn verstuurd naar alle leden

 

17-11-2016

 • Onze Voorzitter Frank van Tatenhove is door de Raad van Beheer benoemd tot keurmeester.

23-10-2016

 • Afgelopen Clubdag was weer gezellige Lhasa Apso dag met veel leden en hun Lhasas, met dank aan keurmeester Audrie Benoit en de vacht specialist Wenda Verkuyl en in het bijzonder dank aan Jos Koeman voor het beschikbaar stellen van de bedrijfshal "Celsiusprojects"en alle mensen die aanwezig zijn.

  Speciaal een woord van dank aan onze medewerkers Jos, Marja, Esmee, Adrie Sylvia en Wenda en keurmeester Audrie Benoit Dank u wel.

 • Met vriendelijke groet Frank

Foto's van de clubdag op evenementen pagina

 

 

6-10-2016

 • Beste leden
  Hartelijk dank voor de geweldige inschrijving wederom en het mooie aantal Lhasa Apso's voor de keuring, heel erg leuk voor keurmeester Mevr. Audrie Benoit. De clubdag zal weer een heel mooi evenement worden met veel honden en perfect verzorgde maaltijd. Wij kijken ook uit naar de presentaties van Wenda en Adrie.
  Tot 23 oktober

 

14-9-2016

 • Er zijn al behoorlijk wat inschrijvingen binnen en dat in een paar dagen tijd, dank u wel!
  Op 23 oktober 2016 is de Lhasa Apso Clubdag met aankeuring door een erkend Lhasa Apso keurmeester mevr Audrie Benoit, zij is opgegroeid met ons ras, Audrie haar moeder was fokker van Lhasa Apso's lang geleden! Er wordt een lezing met Powerpoint over vachtverzorging gegeven door Wenda Verkuyl, er wordt ook een verrassings presentatie gegeven door onze secretaris Adrie Oosterling en last but not least aansluitend de beroemde gezamenlijke Mosselmaaltijd. Lust u geen Zeeuws mosselen dan serveren wij een heerlijke vleesmaaltijd, wel even melden Adrie!
  let op vol is vol
  !

13-9-2016

 • De Raad van Beheer, de koepelorganisatie op het gebied van houden van honden in Nederland, promoot sinds november 2015 een zorgvuldige keuze bij aanschaf van een hond. Daarvoor heeft hij de campagne ‘Uit een goed nest’ gelanceerd, waarin de voordelen van een stamboomhond worden belicht. Stichting Dier & Recht vindt de campagne misleidend. Na eerder al door de Reclame Code Commissie in het gelijk te zijn gesteld dat de campagne niet misleidend is, heeft nu het College van Beroep ook geoordeeld dat de campagne niet misleidend is.

1-9-2016 impressie Lhasa Apso dag te Diever klik hier

23-8-2016

Uitnodiging voor alle leden!
 

Zondag 23 oktober 2016 Lhasa Apso Dag met keuring, lezing en mosselmaaltijd!

informatie volgt!

Juni/juli 2016

PETSCAN EXPERTISECENTRUM GENETICA GEZELSCHAPSDIEREN,
WIJ VRAGEN UW HULP VOOR DE PROMOTIE VAN DE PETSCAN BIJ DIERENARTSPRAKTIJKEN IN NEDERLAND

Petscan
Als onderdeel van Fairfok heeft het ExpertiseCentrum Genetica Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht de PETscan ontwikkeld, één van de instrumenten om erfelijke ziekten en schadelijke raskenmerken in beeld te brengen. In deze landelijke database worden de diagnoses van Nederlandse dierenartsen gebundeld, zodat men kan meten wat de belangrijkste ziekten per ras zijn. Voor het welslagen van PETscan moeten nog meer dierenartsen meedoen.

Met de uitkomsten van de PETscan krijgen de wetenschappers inzicht in wat er voor de Nederlandse (ras)hond gedaan kan en moet worden. Prof.dr. Jan Rothuizen van het expertisecentrum: ‘Voor de ernstige problemen zullen we DNA-tests ontwikkelen. Met als resultaat een vroege diagnose, het voorkómen van het fokken van zieke nakomelingen en een snellere en betere behandeling van een dier.
 

Fokkerijadviezen

In de database verzamelt men de diagnose, geboortedatum, het ras, geslacht, gewicht en de chipcode. Naam of adresgegevens van de diereigenaar worden niet geregistreerd, zodat de privacy is gewaarborgd. Het expertisecentrum kan op basis van de PETscan fokkerijadviezen aan de rasverenigingen geven, die hun fokbeleid hierop aan kunnen passen. Omdat de metingen met PETscan continu doorgaan, is het succes van het gevoerde beleid direct zichtbaar. Dierenartsenpraktijken die actief aan PETscan meewerken, ontvangen alle adviezen van het ECGG aan rasverenigingen. Ze kunnen daarmee de fokkers in hun praktijk begeleiden en adviseren.

Hogere dekking nodig


Rothuizens team werkt voor de PETscan samen met dierenartsenpraktijken in het hele land. Momenteel is de dekking onder dierenartspraktijken ca.10 procent, terwijl technisch gezien al zo'n 90 procent mee zou kunnen doen. Hoe hoger de dekking, des te waardevoller de PETscan. Rothuizen: ‘Er komen iedere week praktijken bij, maar het zou enorm helpen als de fokkers en eigenaren van honden zelf aan hun dierenarts willen vragen mee te doen. Deelname is gratis, qua tijdsbesteding kost het de dierenarts maar een paar seconden per patiënt, de privacywetgeving wordt volledig gewaarborgd, en we hopen zo ook snel duidelijkheid te kunnen geven over verschillen tussen stamboom en look-alikes.’

Promotiemateriaal


Alle deelnemende praktijken krijgen een poster voor in de wachtkamer, een presentatie voor de wachtkamer-tv, en informatieflyers om aan hun klanten mee te geven. Deelnemende praktijken zijn dus al in de wachtkamer direct herkenbaar. Rothuizen roept rashondenfokkers op de PETscan bij hun eigen dierenarts onder de aandacht te brengen:
‘Heeft uw dierenarts nog geen promotiemateriaal in de wachtkamer, dan vraag hem of haar er dan naar.


Help ons om ook uw dierenarts te overtuigen om ook deel te gaan nemen aan de PETscan!’


Professor Rothuizen onderzoek leidt tot structurele gegevens die nodig zijn voor een goed fokbeleid. Onder meer op basis van dit onderzoek kunnen we objectieve voorlichting geven over het te voeren fokbeleid en zo nodig samen met de rasverenigingen fokbeleid ontwikkelen.

https://www.houdenvanhonden.nl/nieuws/petscan/

27-6-2016

Uitnodiging voor alle leden!
 

Zondag 28 augustus 2016 heeft de Lhasa Apso Club Nederland weer een leuk evenement in de planning staan! Wat gaan we doen?

 
Die dag zullen we doorbrengen in het mooie Drenthe.(BOSSEN, HUNEBEDDEN ETC)
Om 12.00 uur verzamelen we in het bos in Diever en zullen daar met onze Lhasa’s een fijne wandeling maken.
 

En daarna?
Peter en Wenda Verkuyl nodigen ons na de wandeling bij hen thuis uit om in hun tuin met elkaar te barbecueën. In hun geheel omheinde tuin kunnen de Lhasa’s fijn loslopen.

Inschrijvingen door betaling van 27 euro per persoon op bankrekening van de club met vermelding:
“barbecue 28 augustus en het aantal personen”
 

6-5-2016

Dag van de Hond op 22 mei was een groot succes op de 2 locaties Amsterdam en Breskens, waar wij de Dag van de Hond hebben georganiseerd en de deelnemers waren dol enthousiast.
Er waren volwassen, jeugd en pups aanwezig, wandelingen, strand spelen, boswandeling en op beide locaties een afsluitende High Tea! Het was een bijzonder succesvolle dag voor onze vereniging!

foto's klik hier

21-5-2015

Jaaroverzicht Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland: lees meer klik hier!

 

6-5-2016

De nieuwsbrief 2de kwartaal is de deur uit gegaan naar onze leden!

 

Gouden ERE Speld voor ons Erelid Sylvia

02-04-2016

Vandaag ontving ons Erelid Sylvia van Tatenhove, Lhasa Apso Kennel El Minja's, de Gouden Erespeld van de Raad van Beheer in Nederland voor haar bijdrage aan de Nederlandse kynologie, als mentor van beginnende fokkers, beginnend kynologen via de Zeeuws-Vlaamse kynologenclub als instructeur ringtraining en mentor fokkerij en supplementair dat Sylvia haar geliefde ras de Lhasa Apso internationaal op een zeer hoog nivo heeft gebracht als fokker en exposant. Deze gedenkwaardige onderscheiding is Sylvia haar 4de grote onderscheiding in de kynologie, door de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus onderscheiden met de Gouden ERE onderscheiding, Erelid van de Lhasa Apso Club Nederland en Erelid van de Zeeuws-Vlaamse Kynologen Club.  Wij willen Sylvia langs deze weg ook van harte feliciteren met deze bijzondere bekroning.

   

 

Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer.

In het maart nummer onder meer…
Raadar maart 2016


Raadar wordt verstuurd aan het secretariaat van alle leden en commissies en aan alle keurmeesters en officials van de Raad van Beheer.

Raadar wordt tevens verstuurd aan alle abonnees op de nieuwsbrief die zich via de website hebben aangemeld. Aanmelden kan via www.raadvanbeheer.nl/raadar

 

 

De Lhasa Apso Club neemt deel aan de Dag van de Hond 2016 en zijn druk bezig met alle voorbereidingen om er weer een mooi evenement van te maken voor iedereen.

Hier vind je de deelnemende locaties met het programma en de route. Voor meer informatie over het programma kun je het beste contact opnemen met de locaties. Je bent van harte welkom. Graag tot ziens op een van de locaties van de Dag van de Hond 2016!

http://www.dagvandehond.nl/index.php?id=2782

 

 

Nieuwsbrief kwartaal 1- 2016 wordt deze week verzonden!

met daarin de volgende onderwerpen;
 


Het bestuur en evenementen commissie is druk doende met het organiseren van de komende evenementen. Op 22 mei hebben wij de dag van de hond dit gaat worden gevierd in Amsterdam en Breskens, details hierover volgen nog!
In deze nieuwsbrief;
 

1. Mededeling evenementen Dag vd Hond op 22 mei 2016
1.1. Stukje geschiedenis
2. De stofzuiger is niet mijn vriend, verhaal Guy van Margaret.
3. Lhasa Apso tekeningen
4. Website
5. Allerlei
 

1.DAG VAN DE HOND 22 MEI 2016


U heeft de keuze uit twee evenementen:
 

1- Breskens aan Zee met wandeling over het strand, na afloop genieten van High Tea in het Paviljoen BAZ kosten €22,00 per persoon, verzamelen op de parkeerplaats van Paviljoen BAZ om 13.00 uur
 

2- Amsterdamse Bos, wandeling in het bos en langs de roeibaan met High Tea in het Grand Cafe de Bosbaan kosten €22,00 per persoon, verzamelen om 12:00 uur op de parkeerplaats van het Grand Cafe de Bosbaan.
 

Inschrijvingen door betaling op de Club rekening met vermelding:

 Dagvdhond "Breskens" of  "Amsterdam"
 

- ALV 14 februari 2016;

   Belangrijke zaken: Evenementencomssie geinstalleerd, artikel 7.1.1 van het VFR tentoonstellingsuitslagen toegevoegd.

-  maart april samenzijn met BBQ en informatie lezing en eventueel aankeuring (locatie volgt)

-  22 mei dag van de hond te Amsterdam Amsterdamse bos en op het strand te Breskens met etentje om 13.00uur.

 

 

 

2015

 

Richtlijn erfelijke gebreken voor dierenartsen opgesteld

 

Onder de hoede van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) hebben dierenartsen een richtlijn opgesteld: 'Veterinair handelen inzake welzijnsrisico’s bij honden en katten met erfelijke aandoeningen en schadelijke raskenmerken'. Deze richtlijn is één van de maatregelen uit het projectplan ‘Fairfok: de gezonde(re) en sociale hond in Nederland’.

Dierenartsen hebben vanaf nu de mogelijkheid de richtlijn door te nemen en te toetsen in de praktijk. Het bestuur van de KNMvD zal deze richtlijn vervolgens vaststellen in december dit jaar.

De richtlijn geeft handvatten aan dierenartsen hoe zij om moeten gaan met een erfelijke aandoening of schadelijk raskenmerk bij een hond richting eigenaar of fokker.
 

De richtlijn spitst zich toe focust zich op vier onderdelen:

1.            Welzijnsrisico’s die ontstaan: Hoe weet je dat een dier een probleem heeft? Hoe beoordeel je hoeveel last hij ervan heeft? Hoe communiceer je dat met de eigenaar. 

2.            Advisering van de dierenarts bij de aanschaf van een hond of kat.

3.            Bijdrage van dierenartsen aan een rationele selectie met behulp van (gegevens in) hun administratie. 

4.            Adviezen hoe om te gaan met de geplande keizersneden en vroege castratie; beiden worden afgeraden.

Daar waar mogelijk, geeft de richtlijn aan wat de wettelijke kaders zijn. 
 

De richtlijn moet de dierenarts in de praktijk helpen bij het maken van de juiste keuzes. Het zijn geen voorgeschreven handelwijzen, maar is wel de richting die een grote groep wetenschappers en practici als de beste manier van behandelen zien. Wanneer een dierenarts niet via de richtlijn werkt, moet hij kunnen uitleggen (en vastleggen) waarom hij dat niet doet.
 

In de komende Raadar lees je meer over het ontstaan en de adviezen in deze richtlijn. 
 

15 oktober 2015
 

Op 10 januari 2016 staat er een Nieuwjaars wandeling gepland in Drenthe, details volgen nog.

 

11 oktober 2015

 

Beste leden, Iedereen van harte bedankt voor jullie aanwezigheid op onze super gezellige en informatieve bijeenkomst met Mossel maaltijd clubdag van de Lhasa Apso Club Nederland.

Het was weer een groot genoegen voor mij en het bestuur dit te mogen organiseren natuurlijk samen met Jos en Marja Koeman met hulp van Annelies en Sven Harper en onze secretaris Adrie Oosterling, Dr Katelijne Jansen voor de lezing het gebit in al zijn facetten, Wenda Verkuyl voor de vachtverzorging, José Zijlmans voor de keuringen en in bijzonder alle aanwezige leden want dat maakt deze dag zo bijzonder!

Iedereen bedankt en tot de volgende keer. Meer foto's volgen maar kijk ook even op de Lhasa Apso Club Nederland facebook groep.

Met vriendelijk groet 

Frank.

 

15 september 2015
 


 

Programma 11 oktober 2015 Lhasa Apso dag;

- Ontvangst met koffie en Zeeuwse lekkernij,

- Aankeuring door keurmeester J Zijlmans en F van Tatenhove tijdens het gezellig samenzijn

- Informatief rasinformatie powerpoint presentatie

- Presentatie door ons lid Dr Katelijne Jansen

- Vachtverzorging door Wenda Verkuyl

- Ter afsluiting een gezamenlijke mosselmaaltijd er zullen de beroemde Rival Mosselen geserveerd worden, morgens uit zee middags op het bord!!

 

15 september 2015


 

 Nieuwe website raad van Beheer: www.houdenvanhonden.nl
 

 

4 september 2015
 

Geachte leden,
 

 

Gezien het succes van de vorig jaar gehouden Mosseldag, willen we u opnieuw voor een dergelijk evenement uitnodigen. Wederom in de gebouwen en met medewerking van de familie Koeman. 


 

Het programma vind plaats op zondag 11 oktober 2015 en start met een ontvangst vanaf 13.30 uur. Plaats: Handelsweg 51A, 4421 FH Kapelle 


 

1. Ontvangst met koffie en Zeeuwse lekkernij,
 

2. Aankeuring door keurmeester J Zijlmans en F van Tatenhove tijdens het gezellig samenzijn

3. Informatief rasinformatie powerpoint presentatie

4. Presentatie door ons lid Dr Katelijne Jansen

5. Vachtverzorging door Wenda Verkuyl

6. Ter afsluiting een gezamenlijke mosselmaaltijd er zullen de beroemde Rival Mosselen geserveerd worden, morgens uit zee middags op het bord!!

 

Aanmelden diner door betalen van € 25,-- p.p. op de club banknummer onder vermelding van: “Mosseldag” Graag voor 20 september aanstaande. 
 

Aanmelden aankeuring door betalen van €22,50 per hond op de club bankrekening onder vermelding van "aankeuring en naam vd hond". 


 

In uitzonderingsgevallen kan voor mensen die geen mossels lusten voor iets anders gezorgd worden. Gelieve dit telefonisch door te geven aan de secretaris. 

Onze hondjes zijn ook welkom, maar liever geen loopse teven en graag poepzakjes mee. 


 

Graag tot ziens op 11 oktober in Kapelle 


 

Met vriendelijke groet, 


 

Lhasa Apso Club Nederland A.J. Oosterling secretaris 0610323892 / 0115 630773 

B: Regiobank NL22 RBRB 0898574560 BIC CODE: RBRBNL21 KvK nr. 61247162